От технологичния гигант IBM съобщиха, че ще позволят само на напълно ваксинираните си служители от САЩ да се завърнат в офисите, които ще бъдат отворени оотново на 7 септември, предават медиите отвъд океана. Причината е, че от компанията са разтревожени от бързото разпространение на Делта варианта на Covid-19.

"Ние ще продължим да отваряме много от нашите локации в САЩ, където местните клинични условия позволяват това, в седмицата от 7 септември. Но отварянето ще бъде само за напълно ваксинирани служители, които имат желание отново да влязат в офиса", заяви главният служител по човешките ресурси на корпорацията - Никъл Ламоро.

Гърция: солени глоби и уволнения за неваксинираните

Гърция: солени глоби и уволнения за неваксинираните

Атина полага всички усилия да убеди гърците да се ваксинират. Социалните служители са заплашени от уволнение, ако не се имунизират до 16-и август. Опозицията отправя критики към този подход

Нарастването на новите случаи на коронавирус в Съединените щати, предимно от индийския вариант Делта и новите насоки на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, които изискват напълно ваксинирани лица да носят маски, накараха редица компании да променят плановете си за връщане към офиса.

Чрез служебен мейл от IBM помолиха всички свои служители да се ваксинират напълно, като по този начин се присъединиха към други технологични гиганти в борбата с разпространението на вируса.

Само ваксинирани ще търгуват на Уолстрийт

Само ваксинирани ще търгуват на Уолстрийт

Решението е на Нюйоркската фондова борса

Това е поредната голяма световна компания, която предприема някакъв вид рестрикции срещу служителите си, които по една или друга причина не са ваксинирани. Натискът срещу неваксинираните се засилва все повече като това важи с особено голяма сила за САЩ, където все повече работодатели стават нетърпеливи към неваксинираните. Гиганти като Google, Facebookq Националната футболна аоциация, CNN и много други обявиха публично, че ще имат нулева толерантност към нежелаещите да се ваксинират. В някои случаи може да се стигне и до уволнения.

На този фон през миналата седмица от  Нюйоркската фондова борса (NYSE) обявиха, че ще изискват персоналът им да бъде напълно ваксиниран срещу COVID-19, за да има достъп до сградата от 13 септември. Борсата добави, че ще направи изключения единствено за тези, които не могат да получат ваксина по медицински или религиозни причини. Така NYSE стана най-новата организация, която направи ваксинацията задължителна, за да позволи на служителите си да влизат в нейните офиси. Федералните институции, като Министерството на отбраната на САЩ, също направиха ваксинацията задължителна на техния персонал.

Google и Facebook въвеждат васкинация за служителите си преди връщане в офисите

Google и Facebook въвеждат васкинация за служителите си преди връщане в офисите

Компанията очаква 60% от служителите да работят в офиса за няколко дни от седмицата