Компанията на милиардера Илън Мъск - Tesla, е създала център за данни в Китай, за да съхранява цялата информация относно бизнеса си на местно ниво, включително производство, продажба и услуги. Това заяви главният изпълнителен директор на Tesla по време на Световната интернет конференция 2021, която се провежда в Китай. Данните вече няма да бъдат прехвърляни в чужбина, освен в редки случаи, в които резервни части се поръчват от други страни.

"Сигурността на данните е ключът към успеха на всички смарт (интелигентни) и свързани превозни средства. Сигурността не е обвързана само с интересите на отделните хора, а е важна за цялото общество", коментира Мъск в специално видеообръщение.

Вървят ли акциите на Tesla към психологическата граница от $1000?

Вървят ли акциите на Tesla към психологическата граница от $1000?

Няколко анализатори очакват да я преминат

Китай вече публикува няколко закона за киберсигурност, за да защити личната информация и да подобри нивата на сигурност. Изказването на Илън Мъск може да намали притесненията на китайските собственици на Tesla, както и на местните представители на фирми за защита на даннии и сигурност, които отдавна са загрижени, че личната информация можеше да бъде прехвърляна лесно зад граница.

През август Китай прие първия официален Закон за защита на личните данни, за да попречи на бизнеса да събира неправомерно информация и да пресече киберпрестъпления и различни онлайн измами. Очаква се законът, който ще влезе в сила през ноември, да подобри сигурността и управлението на данните във втората по големина икономика в света с повече от 1 милиард потребители на интернет.

Как Tesla преодолява глобалния недостиг на чипове?

Как Tesla преодолява глобалния недостиг на чипове?

Един от най-силно засегнатите сектори от недостига е автомобилната индустрия

Това може да доведе до различни предизвикателства и промени за технологичните гиганти и големите корпорации, които силно зависят от бизнеса, базиран на данни, твърдят анализатори.

Китайският пазар определено е доста привлекателен за америкапската компания. Още през 2019-а година Tesla построи първата си гигафабрика извън САЩ в Шанхай. Тя е с годишен капацитет от 500 000 автомобила.

Световният лидер в киберсигурността Acronis избра София за най-новия си център за данни

Световният лидер в киберсигурността Acronis избра София за най-новия си център за данни

Компанията си партнира с телекома А1 за колокирането на 111-то подобно свое съоръжение