Компанията, която произвежда медикаменти отслабване Wegovy се превърна в най-компания в Европа, детронирайки френския конгломерат за луксозни стоки LVMH. Акциите на компанията се повишиха, след като датският фармацевтичен гигант Novo Nordisk пусна набралото популярност лекарство в Обединеното кралство.

При затварянето на търговията в понеделник компанията имаше пазарна оценка от 428 милиарда долара. За сравнение пазарната капитализация на LVMH е 418 милиарда долара.

Медикаментът за отслабване вече е достъпен в системата на общественото здравеопазване в Обединеното кралство, а също и на частния пазар.

Wegovy е широко разпространен продукт за продукт за борба със затлъстяване. Известни личности като Илон Мъск са сред предполагаемите потребители на препарата, който завладя Холивуд и обществеността, откакто беше одобрено от регулаторите в САЩ през 2021 г. Но експертите предупреждават, че това не е бързо решение, нито заместител на здравословно хранене и упражнения. Според проучвание проучвания, потребители често качват отново от качване на тегло след спиране на приема му.

LVMH е френска компания, известна като производител на луксозни стоки. Под шапката й са търговските марки Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon, Hennessy и др. Седалището ѝ се намира в Париж