Международният гигант в производството на сладки изделия Mondelez съди британски производител на веган барчета заради използването на лилав цвят в опаковките на продуктите на компанията, базирана в Лондон.

От Mondelez обвиняват компанията Nuture Brands, че техни какаови веган барчета се продават в опаковки, които "експлоатират" запазената марка на шоколадите Milka, като използват същия лилав цвят.

Адвокатите на международния лидер посочват, че използването на този цвят в опаковките на британския производител трябва да спре. В противен случай те ще настояват за глоба от 5200 паунда всеки път, когато тяхната търговска марка е "засегната", пише BBC.

В същото време от Nuture Brands, които стоят зад веган барчетата Primal Pantry, отхвърлят обвиненията.

Продуктът на Nature Brands

Източник: Nuture Brands

Продуктът на Nature Brands

"Продуктите бяха пуснати през 2016 година в различни цветове, така че между тях (бел. ред. с Milka) има голяма разлика по рафтовете на магазините", посочва управляващият директор на британската фирма Адам Драпър.

"Ние не смятаме, че цветът е един и същи, той дори не от същия спектър", посочва още той.

От компанията изчисляват, че само изтеглянето на вече пуснатите продукти с въпросните лилави опаковки би струвало на компанията между 30 000 и 50 000 паунда, без към това да бъдат добавени евентуални глоби.

Според информация на BBC Mondelez обмисля вариант да даде 6 месеца на Nuture Brands, за да сменят опаковките си.