Harley-Davidson спря производството и доставките на новия си електрически мотоциклет LiveWire, след като съобщи, че има проблем с механизма за зареждане, пише CNBC.

Производството на модела е спряно, докато приключат тестовете за проучване на проблема. От компанията нe посочиха кога ще бъде възобновено. Уверяват обаче, че мотоциклетите под 30 000 долара са безопасни за движение и призовават да се зареждат с професионалните зарядни станции вместо по домовете. С едно зареждане те могат да изминават около 225 км в градски условия.

Снимка 388887

Източник: Harley-Davidson

Harley-Davidson започнаха работа по електрически мотоциклет, за да подпомогнат продажбите си на основния си пазар - американския. През юли намалиха прогнозата си за доставки и отчетоха по-слаби резултати в последното тримесечие. От Harley-Davidson заявиха на инвеститорите през юли, че очакват по-малко приходи от продажби през 2019 г., отколкото първоначално са били предвидени като вероятно ще доставят около 212 000 до 217 000 мотоциклета през 2019 г., което е с 5000 по-малко от прогнозата за април.

Компанията е изправена пред намаляващи приходи в САЩ, защото основната им група клиенти застарява. Затова се въвеждат новите модели, включително LiveWire като търсят пазар в чужбина. От Harley заявиха, че искат да увеличат международните си продажби на всички мотори - както традиционни, така и електрически - до 50% от годишните приходи до края на 2027 г. През 2018 г. 42% от тях са продадени извън САЩ.

Електрически скутер, но Mercedes

Електрически скутер, но Mercedes

Луксозната германска марка пуска първия си модел през следващата година