Докато Илfн Мъск е зает с бизнеса на новопридобитата от него социална платформа Twitter, неговата автомобилна компания Tesla е изправена пред все по-неотложни проблеми. Тя подлага на изпитание вярата на някои от най-големите фенове на Мъск в техния гуру, става ясно от нов доклад, цитиран от Bloomberg.

А той показва, че отслабването на търсенето на електромобилите на Мъск в Китай принуждава производителя да забави производството и да отложи наемането на нови служители във фабриката в Шанхай.

На този фон акциите на Tesla, които загубиха над $500 милиарда пазарна стойност тази година, са под нов натиск, тъй като милиардерът използва основната част от акциите си като обезпечение за нови заеми, които да се справят с огромния дълг на Twitter.

Tesla "стъпва" в Тайланд

Tesla "стъпва" във втора страна от Югоизточна Азия

Поръчките за доставки на нови автомобили стартират от днес

Разкритията от последните няколко дни предизвикаха загриженост сред акционерите, които се тревожат за бизнес приоритетите на Илон Мъск, откакто той пое кормилото на още една огромна компания.

"Бордът на директорите на Tesla сякаш бездейства", написа в Twitter Лео Когуан, който е един от най-големите индивидуални акционери на Tesla. Той предлага обратно изкупуване на акции.

Акциите на автомобилната компания се сринаха с над 50 процента тази година.

Най-скъпите и най-евтините места в света за покупка на електромобил Tesla

Най-скъпите и най-евтините места в света за покупка на електромобил Tesla

Най-евтиното място в света за покупка на този модел е континентален Китай