Пивовари и производители на спиртни напитки в цяла Европа ще използват производствения си капацитет, за да произвеждат дезинфектанти, пише CNN Business.

Компании като Pernod Richard, Leith Gin и Verdant Spirits ще се включат в усилията в борбата с коронавируса. Целта е да се осигури достатъчно количество дезинфектант за ръце, чието намиране е много ограничено в Европа.

От шотландския производител на джин Leith Gin, посочват, че вече са спрели производството на алкохолни напитки и вече правят гелове с високо съдържание на алкохол, които ще бъдат доставени в страната.

LVMH вместо парфюми ще произвежда безплатни дезинфектанти

Собственикът на Dior вместо парфюми ще произвежда безплатни дезинфектанти

Те ще бъдат доставяни на институции и болници във Франция

Във Франция компанията Pernod Richard обяви, че ще дари 70 000 литра чист алкохол за направата на дезинфектанти за ръце. За целта тя ще работи с местния доставчик на такива продукти Laboratoire Cooper.

Други производители от САЩ през Испания и Ирландия също предприемат такива действия. Това важи и за Absolut Vodka в Швеция, която ще прави подобни продукти.

В неделя пък гигантът в търговията с луксозни стоки LVMH, който е собственост на най-богатият европеец Бернар Арно, обяви, че ще доставя безплатни дезинфектанти на френските здравни власти, както и на някои институции в страната.