Българският производител и дистрибутор на био храни в Европа Smart Organic ("Смарт Органик") обяви, че започва процедурата по прехвърляне на акциите си от пазара за малки и средни предприятия beam на основен пазар на Българската фондова борса (БФБ).  Компанията ще търси от инвеститорите до 19,6 милиона лева, като ще предложи малко над 1 милион акции по 19 лева всяка.

През ноември миналата година главният изпълнителен директор на компанията Яни Драгов коментира, че набраният капитал на beam е позволил на дружеството да продължи да изпълнява инвестиционната си програма. По думите му така Smart Organic е станала по-популярна, получила е повече медийно внимание и е станала по-атрактивна и като работодател.

За дружеството преместването на акциите му на основен пазар е следващата крачка от развитието му, а набраните средства от увеличението на капитала ще продължи да инвестира в капацитета и производството.

Smart Organic изгражда производствена база за 7 милиона лева в Божурище

Производителят на Roobar строи производствена база за 7 милиона лева край София

Инвестицията е по-голяма от първоначално планираната

Производствена база за 7 милиона лева в Божурище

Припомняме, че миналата година Smart Organic изгради производствена база за 7 милиона лева в Божурище. С новите набрани средства ще бъде изградена още една производствена база, отново там.

В началото на 2023 година компанията стартира серия от инсталации в нови производствени мощности от една страна за увеличаване на производствения капацитет на съществуващите производства и в отговор на засиленото търсене на продуктите, а от друга - допълнително автоматизиране на някои от производствените процеси с цел по-голяма рентабилност.

Акциите на производителя на Roobar поскъпнаха с почти 54% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството надвишава 214,4 милиона лева. Последната цена, на която са сключвани сделки с акции на дружеството, е 20,8 лева.

Smart Organic придобива германски конкурент и изгражда нова база в Божурище в инвестиция от 6 милиона лева

Smart Organic придобива германски конкурент и изгражда нова база в Божурище в инвестиция от 6 милиона лева

Яни Драгов, изпълнителен директор на компанията, пред Money.bg