PPF Telecom Group приключи с разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори, опериращи под марката Telenor в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

Telenor България прехвърля активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие, CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление, посочват от телекома.

Telenor България ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

PPF разглежда ново име за Telenor

PPF разглежда ново име за Telenor

Марката "Telenor" се използва след придобиването от предишния едноименен собственик на телекома.

Преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на Telenor с неговите клиенти. Не се налагат никакви промени в договорите им за мобилни услуги, нито в условията по тях, подчертават от компанията.

"Целта на CETIN България е да приложи водещите бизнес модели в България, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи", заяви главният изпълнителен директор на CETIN България Владимир Радойчич.