Uber - компанията за споделено пътуване, която вече е забранена в редица европейски градове, съвсем скоро ще пусне нова услуга - споделени електрически велосипеди. Те ще са достъпни първо в Германия, предава Reuters.

Новината съобщи самият главен изпълнителен директор Дара Косровшахи на конференция в Берлин, докато отвън десетки таксиметрови шофьори скандираха срещу Uber. Той обеща, че ще работи активно с управите на градовете в Европа при пускането на новата услуга.

Uber се изправи пред редица пречки на Стария континент, където протести на таксиметрови шофьори и съдебни решения накараха компанията да прекрати услугата в редица градове в Германия, Франция, Италия, Испания, Белгия, Гърция, България и други.

Наскоро Uber придоби JUMP, която предлага споделени електрически велосипеди. Цената на сделката бе запазена в тайна, но източници разкриват, че е някъде около 200 милиона долара. Колелата вече се предлагат в Сан Франциско и Вашингтон.

Услугата ще е достъпна в Берлин до края на лятото и ще стартира и в други европейски градове в следващите месеци. В германската столица компанията ще пусне и изцяло електрическа услуга Uber Green.

Uber вече ще предлага и електрически велосипеди

Uber вече ще предлага и електрически велосипеди

Ще бъде ли услугата достъпна в София?