В момент, в който несигурността и "чупливите" вериги за доставки ни поставят в ситуация, в която трябва да разчитаме до голяма степен на вътрешно производство, все повече разбираме колко е важно да можем да избираме българското.

Веригата, която вече 22 години подкрепя местното производство и стимулира развитието на родните производители, работи със 709 местни фирми, които доставят над 90% от асортимента й. BILLA България поставя фокус върху продуктите на местните доставчици още от стъпването си на българския пазар и скъсява дистанцията между продуктите, които идват от българските земеделци и рафтовете в магазина. Това означава и повече възможности за развитието на малкия и среден бизнес в България.

Стоките с местен произход обхващат традиционни храни, присъстващи всекидневно на трапезата на българите - плодове и зеленчуци, месо и месни деликатеси, колбаси, млечни продукти и био продукти. В периода 3 март - 13 април, 2022 г., веригата реализира кампанията "Избираме българското", в която поставя фокус върху продуктите на стотиците местни доставчици, с които си партнира дългосрочно.

Освен, че до голяма степен разчита на местни доставчици, за да осигурява разнообразието от артикули, BILLA България предлага богат избор от собствени марки. Брандовете са 20 и над 52% от продуктите, които включват са с роден произход.

Собствени марки

Сред най-ценните брандове, които предлагат 100% българско производство е BILLA Градини. Ихтиман, Сандански, с. Доспей, с. Царева Поляна, с. Мъглиж, с. Ивайло, с. Милево, с. Зверино, с. Баня са само част от местата, в които български производители отглеждат продукция в своите BILLA градини.

Веригата предлага на клиентите си да възможността да избират плодове и зеленчуци с бранда, доставени от над 180 градини и оранжерии в страната. Освен това, продукцията преминава през специално разработената програма за намаляване на пестицидите.

BILLA България спира от продажба руските стоки и инициира дарителски кампании в подкрепа на украински граждани

BILLA България спира от продажба руските стоки и инициира дарителски кампании в подкрепа на украински граждани

Търговската верига е дарила хигиенни продукти от първа необходимост на стойност над 13 000 лева и стартира нова кампания в подкрепа на бежанците в страната

100% българско производство са продуктите и в собствената марка "Българска ферма", която предлага богат асортимент от прясно българско месо.

В останалите собствени брандове на веригата, делът на стоките от родно производство също е голям. Био продукти, които набират все по-голяма популярност на нашия пазар, се предлагат в магазина под марката BILLA Bio. 23% от артикулите на марката са българско производство.

Продуктите под марката BILLA предлагат качеството на висококласните продукти в категорията, но на по-ниска цена - 29% от тези артикули са българско производство.

Родно производство са и 11% от приготвените по специални рецепти артикули под марката BILLA Premium.

Една от широко познатите марки у нас е CLEVER, която също е част от голямото семейство марки BILLA. Освен че предлага традиционни за българската трапеза хранителни продукти, CLEVER предлага и нехранителни артикули. Марката се асоциира с качество на добра цена. 52% от продуктите на CLEVER също са българско производство.