Преди да се кандидатства за такъв заем, има някои съвети или тънкости, които всеки човек е хубаво да знае. Първо, добре е да разгледате всички компании, предлагащи такъв вид услуги, да се запознаете с тяхната кредитна история. Можете да проучите фирмите и като прочетете мненията за тях по различните форуми, съветват от Credi Yes. Важно е и да се запознаете с условията за отпускането на този вид кредит, които ще откриете на официалните им страници в интернет.

Какво е бърз кредит

Това е вид отпускане на различна сума пари за кратък период от време за връщане. Най-често става въпрос за срокове от около 1 месец до година, а в някои случаи и до 5 години. Използват се за осигуряване на средства за спешни нужди, като имате възможност да го използвате за каквото сметнете за необходимо. Можете да използвате сумата за каквото прецените - покриване на битови сметки, ремонт, подпомагане на бюджета до заплата и др.

Какви са условията за кандидатстване

Всеки пълнолетен гражданин има право да заяви желание за бърз кредит, стига да има възможност да връща определената месечна сума. Не е необходимо да имате трудов договор, а също така липсват и такси за кандидатстване и усвояване на заема, споделят от CrediYes.

Лихвите са фиксирани, като повечето компании предлагат кредитен калкулатор, който ще ви даде предварителна информация.

Как да кандидатствате, съвети от Креди Йес

Процедурата е лесна и бърза, като начините са няколко:

  • В офис - избирате си най-близкия до вас, където да подадете заявление за отпускане на бърз кредит. Тук условието е да се съобразите с неговото работно време. За ваше улеснение повечето офиси работят до 19 часа, както и през събота - особено полезно за работещи хора. Разглеждането му става за минути, а вие можете да изчакате на място и ако ви одобрят, да подпишете договор веднага. След това парите се превеждат на банковата ви сметка или се получават в брой;
  • Онлайн - това може да стане чрез сайта на определената компания или мобилното приложение, ако имат такова. Ще ви е необходимо само да се регистрирате или да изтеглите апликацията на мобилния си телефон. Този вариант е бърз и предпочитан в последно време, защото е безопасен, не е нужно да чакате на опашки. Всичко се случва от уюта на дома ви и не само.
  • Комбиниран - някои компании предлагат и такъв вид кандидатстване за бърз кредит, като можете да заявите желание онлайн или по телефона, а след одобрение да завършите процеса в удобен за вас офис. Така няма да се разкарвате напразно до офиса, ако не сте одобрен.

Имате възможност да се възползвате и от кредитен продукт с цел рефинансиране на текущи задължения, като трябва само да избере сумата и периода от кредитния калкулатор. Сумата на рефинансирания заем се погасява предсрочно.