Международният лидер в подбора на персонал Adecco Group, която оперира и у нас, купува френска онлайн платформа за търсене на работа. Швейцарският гигант, който е втората най-голяма компания в този сектор в света, ще придобие QAPA в сделка за 65 милиона евро. 

Това става ясно от официално съобщение на Adecco Group. Според него транзакцията трябва да бъде приключена през третото тримесечие на годината.

QAPA създава дигиталната си платформа през 2017 година, като предлага иновативни технологични решения, както за кандидатите за работа, така и за работодателите.

Към момента компанията има над 500 клиенти от малки дружества до лидери в своите индустрии, както и база от близо 4,5 милиона кандидати за работа.

QAPA има около 60 служители, а оборотът ѝ за последните 12 месеца възлиза на 45 милиона евро.

Базираната в Швейцария Adecco е водеща компания в областта на консултантските услуги и решения за подбор на персонал. Тя оперира в 57 държави в света.

В България тя навлиза през 2005 година под името Ajilon Consulting. През 2017 година "Адеко България" раздели бизнеса си и създаде фирмата Modis IT Consulting, което е специализирано в предоставянето на услуги за ИТ сектора.

Компанията има 3 офиса в страната - в София, Пловдив и Варна. Modis има локации в София и в Пловдив.