Apple добави още една компания за AI към своето портфолио, като така стана най-големият купувач на фирми за изкуствен интелект. Производителят на iPhone придоби базираната в Канада DarwinAI, съобщават чеждународните агенции.

Това е стартираща компания за изкуствен интелект създадена. В момента десетки нейни служители вече са се присъединили към отдела за изкуствен инетлект на Apple, съобщава Bloomberg. Канадската компания е разработила AI технология за визуална проверка на компонентите по време на производството. Тя е разработила и технология, предназначена да направи системите с AI по-малки и по-бързи.

Болезненият бизнес урок, който Китай даде на Apple и Tesla

Болезненият бизнес урок, който Китай даде на Apple и Tesla

Двете американски корпорации са жертва на собствените си стратегии

DarwinAI е набрала над $15 милиона към края на 2022 година, според Communitech - канадска общност за стартиращи компании. Стартъпът е работил с Intel и Lockheed Martin.

DarwinAI е най-новата стартираща компания за AI, която Apple придобива през последните години. От 2017 година технологичен гигант е най-големият купувач на компании за изкуствен интелект и машинно обучение, купувайки почти два пъти повече от Microsoft и Meta.

Въпреки придобиванията си, Apple трябва да навакса изоставането си в надпреварата за генериране на изкуствен интелект, тъй като OpenAI, Google и Microsoft напредват със собствените си предложения.

Microsoft поскъпна спрямо Apple и постави рекорд за първи път от две десетилетия

Microsoft поскъпна спрямо Apple и постави рекорд за първи път от две десетилетия

Битката между технологичните гиганти продължава