Софтуерната компания Chaos обяви придобиването на водещия разработчик на софтуер за 3D и 4D анимация на фигури и групи от хора за архитектурната визуализация - AXYZ design. С този бизнес ход основаната у нас компания продължава да разширява екосистемата си от технологии за визуализация.

Припомняме, че през 2022 година основаната в края на 90-те години в България компания Chaos се сля с базираната в Германия Enscape и придоби Cylindo. 

Днес Chaos е най-голямата глобална компания за 3D визуализация с централа в Карлсруе, Германия, като има над 700 служители в офиси в България, Германия, Чехия, Северна Македония, Дания, Великобритания, САЩ, Южна Корея и Япония.

Chaos придобива голяма платформа за 3D компютърна визуализация

Българска софтуерна компания придобива голяма платформа за 3D компютърна визуализация

Cylindo ще продължи да функционира като независима марка в тясно сътрудничество с екипа на Chaos

Продуктите на Chaos се използват в реално време, като портфолиото на компанията включва фотореалистични компютърни изображения и библиотеки с готови 3D модели, използвани от дизайнери и архитекти в цял свят.

Основното продуктово портфолио на компанията включва V-Ray, софтуер за фотореалистична визуализация, удостоен с награда от Американската филмова академия и с технологична награда "Еми"; Enscape, висококачествен плъгин за визуализация в реално време и виртуална реалност в архитектурата; Corona, високоефективен фотореалистичен софтуер за 3D изображения; Cylindo, 3D платформа за търговска визуализация на мебелни продукти.

AXYZ design е италианска компания, специализирана в създаването на висококачествени 3D модели на хора за използване в различни индустрии, включително архитектура, игри и анимация.

Софтуерът anima 5, разработван от AXYZ, осигурява възможно най-бързо включване на движещи се 3D/4D човешки фигури в архитектурните визуализации. Той се използва от водещи архитектурни студиа като HOK и Gensler.

Anima разполага с над 2500 сканирани фигури, с които дизайнерите могат да обогатят сцените, по които работят.

Българската Chaos се слива с Enscape, за да създаде световен лидер в 3D визуализациите

Българската компания с "Оскар" се слива с конкурент и създава световен лидер в 3D визуализациите

Продуктът ѝ се използва в над 160 киноленти, но основният ѝ фокус е друга индустрия