"Адванс Медиа Груп" е финализира сделката с Modern Times Group (MTG) за "Нова Броудкастинг Груп" АД, съобщиха от компанията. Прехвърлени са 100% от капитала. Сделката е на стойност около €185 милиона.

За изпълнителни директори на "Нова Броудкастинг Груп" АД са назначени досегашните прокуристи - Вяра Анкова - професионалист с голям опит в телевизионното управление, и Николай Андреев - дългогодишен финансов директор. Силва Зурлева остава съветник на борда, става ясно от съобщението.

Георги Домусчиев е новият председател на Съвета на директорите на "Нова Броудкастинг Груп" АД. В борда влизат още Тонка Генова - финансист и Николай Василчев - юрист.

"Нова Броудкастинг Груп" АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото й влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. В нея работят 650 човека.

"Нашето желание е да поддържаме досегашната политика на "Нова Броудкастинг Груп" на свободна и обективна медия, с високо качество на телевизионното и дигитално съдържание, лоялна към зрителите и коректна към партньорите. Ще инвестираме в ускорена модернизация на телевизията, в човешкия капитал и в създаването на все повече български продукции. "Нова телевизия" ще бъде българска телевизия, подкрепяща българските сериали, филми и развлекателни програми", заяви Георги Домусчиев, изпълнителен директор на "Адванс Медиа Груп" ЕАД.

Приходите от продажби на Нова Броудкастинг Груп са в размер на 1, 154 млн. шведски крони (приблизително 216 милиона лева), а оперативната печалба /EBIT/ е достигнала 223 млн. шведски крони (приблизително 42 милиона лева) през 2018 година. NOVA осигурява работа на 650 души.

КЗК разреши на Домусчиев да купи "Нова телевизия"

КЗК разреши на Домусчиев да купи "Нова телевизия"

Сделката е на стойност €185 милиона