Собственикът на Paddy Power Betfair ще купи компанията зад Poker Stars в сделка с акции за 6 милиарда долара, създавайки най-голямата компания за онлайн залагания и хазарт в света.

Flutter Entertainment, известна по-рано като Paddy Power Betfair, ще се комбинира със Stars Group (TSG), собственик на Poker Stars, съобщи Reuters.

Сливането е най-новото в поредица от сделки, с които индустрията отговаря на нарастващия брой потребители, използващи онлайн и мобилни устройства за залагания. Ходът идва и предвид възможността, създадена от облекчаването на правилата за спортни залагания в САЩ.

Сливането на всичките акции на компаниите означава и сливане на техните марки Paddy Power, Betfair, Full Tilt и Sky Bet. Заедно фирмите ще обслужват 4 милиона потребители в над 100 държави.

Очаква се комбинираните годишни приходи да достигнат 3,8 милиарда паунда (4,7 милиарда долара) през 2018 година, което прави Flutter-TSG най-големият оператор за онлайн залагания и игри в световен мащаб, съобщиха от двете компаниите.

Изпълнителният директор на Flutter Питър Джаксън, който ще запази ролята си в комбинираната група, посочи, че сделката ще засили значително бизнеса на фирмите и съществуващите им бизнес стратегии.

Акционерите в Flutter биха притежавали приблизително 54,64% от новата компания, а акционерите на TSG - останалите.