Южноафриканската компания, която управлява два търговски центъра в България, планира да разшири присъствието си в северната ни съседка Румъния, съобщава Romania Insider. Заедно със своя бизнес партньор Prime Kapital, компанията ще придобие шест центъра за търговия на дребно в Румъния от PKM Developments за общо €319,7 милиона.

Очаква се сделката да бъде завършена до 15 август, се казва в изявление на регистрираната в Йоханесбург MAS Real Estate.

MAS Real Estate продава портфолио за €111 милиона, за да инвестира в Румъния

Собственикът на 2 мола у нас продава активи за €111 милиона, за да инвестира в Румъния

През 2017-а година компанията придоби търговски центрове в България

Шестте мола обхващат обща площ от 132 800 кв.м. Придобиването предоставя на MAS възможността значително да надмине целите си за директни придобивания, като добави по-голям мащаб към операциите си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), заявиха от компанията. Сделката ще помогне и за смекчаване на въздействията от инфлация.

През 2017 година MAS Real Estate придоби моловете в Бургас и Стара Загора, които си търсеха купувач. Сделката за тях беше на стойност от €62 милиона. Придобиването беше извършено чрез дъщерното дружество на групата, регистрирано в Люксембург - PKM Investments.

MAS е регистрирана на Британските Вирджински острови, като нейните акции се търгуват на борсата в Юханесбург и на тази в Люксембург.

Компанията разработва проекти предимно в областта на строителството на търговски площи. Освен това се занимава и с жилищно строителство.

Syn Trac ще строи фабрика за трактори за над €400 милиона в Румъния

Австрийска компания ще строи фабрика за трактори за над €400 милиона в Румъния

Ще се произвеждат по 400 трактора годишно