Южноафриканската компания, която у нас управлява два търговски центъра, планира да разшири присъствието си в съседна Румъния. 

Листнатото на борсата в Йоханесбург дружество продава портфолио имоти във Великобритания на стойност от 111 милиона евро, като целта е привлечените средства да бъдат вложения на румънския пазар, съобщават Profit.ro и Romania Insider.

През миналата година MAS Real Estate продаде свои активи на германския пазар за общо 195 милиона евро. Тогава отново средствата бяха пренасочени към пазарите от Централна и Източна Европа, включително и в Румъния.

Компанията разработва проекти предимно в областта на строителството на търговски площи. Също така тя се занимава и с жилищно строителство. В момента тя работи по проекти на обща стойност от близо 870 милиона евро, като голяма част от тях се намират в северната ни съседка.

Сделка за €62 000 000: Компания от Люксембург купува 2 мола в България

Сделка за €62 000 000: Компания от Люксембург купува 2 мола в България

В сделката участие има и румънско дружество

През 2017 година MAS Real Estate придоби моловете в Бургас и Стара Загора, които си търсеха купувач. Сделката за тях беше на стойност от 62 милиона евро. Придобиването беше извършено чрез дъщерното дружество на групата, регистрирано в Люксембург, PKM Investments.

MAS е регистрирана на Британските Вирджински острови, като нейните акции се търгуват на борсата в Юханесбург и на тази в Люксембург.