Собственикът на Нова телевизия - "Нова Броудкастинг Груп" купува компанията за дигитални медийни продукти и услуги "Нет Инфо". Медийната група придобива 100% от активите на технологичната компания и се превръща в неин едноличен собственик.

Вече са подадени необходимите документи в Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да одобри сделката. Сумата засега не е известна.

Чешкият милиардер Петр Келнер купи Нова телевизия

Най-богатият източноевропеец купи Нова телевизия

Сделката ще бъде финализирана в близките месеци

Документите за придобиването са подадени на 19 март - точно 1 месец след като инвecтициoннaтa ĸoмпaния РРF Grоuр, ĸoнтpoлиpaнa oт чeшĸия милиapдep Πeтp Keлнep ĸyпи Hoвa тeлeвизия.

Досега "Нова Броудкастинг Груп" притежаваше 70% от "Нет Инфо", които придоби през 2013 г. от "Дарик Нюз" на Радосвет Радев. Останалите 30% бяха собственост на компанията на Радев. Именно този дял реално е обект на сделката.

Какво означава сделката за Нова телевизия за българския медиен пазар?

Какво означава сделката за Нова телевизия за българския медиен пазар?

С новия собственик медийната група вероятно ще продължи да се разраства

"Нет Инфо" е една от най-големите дигитални медийни и технологични компании в България, която достига до 79% от Интернет потребителите в страната. Компанията е една от най-големите групи на интернет пазара у нас, с много силни позиции в рекламния бизнес.

В нея влизат популярни сайтове като електронната поща АБВ, платформата за видео споделяне Vbox7, информационните сайтове Vesti.bg и Dariknews.bg, сайтът за прогноза за времето Sinoptik.bg, както и спортният Gong.bg.

Netinfo e новият мажоритарен собственик на Grabo.bg и Trendo.bg

Netinfo e новият мажоритарен собственик на Grabo.bg и Trendo.bg

Увеличава дела си до 51%

Компанията притежава мажоритарен дял в сайта за групово пазаруване Grabo.bg и в онлайн магазина Trendo.bg, както и миноритарен дял в broshura.bg.

Сделката е насочена към консолидиране на собствеността в медийната група и засилване на позициите в дигиталната реклама с цел завземане на по-голям пазарен дял и повече приходи. "Hoвa бpoyдĸacтинг гpyп" e нaй-гoлямaтa тъpгoвcĸa мeдийнa гpyпa в Бългapия и ce cъcтoи oт 7 тeлeвизиoнни ĸaнaлa и 19 oнлaйн фиpми.