Компанията за киберсигурност Symantec Corp и производителят на чипове Broadcom Inc. са прекратили преговорите за придобиване, предават CNBC и Bloomberg, цитирайки свои източници.

Акциите на Symantec паднаха с 18 процента до $21,01 преди търговията, а тези на Broadcom се покачиха с близо 3 процента.

Дискусиите са прекратени, след като Broadcom е поискала да намали предложението си с над $1,50 на акция спрямо предварително договорената цена от $28,25 след проведения дю дилиджънс. Symantec пък е заявила, че няма да приеме оферта от по-малко от $28 на акция.

Въпреки че преговорите засега са прекратени, те може да продължат отново, ако двете страни постигнат ново споразумение за цената или ако Symantec попадне под натиск.

Преди две седмици стана ясно, че Broadcom води преговори с компанията за киберсигурност, като цели да разшири дейността си в по-печелившия софтуерен бизнес. Това щеше да е вторият голям залог на производителя на чипове в софтуерния свят, след като миналата година придоби CA Technologies срещу $18 милиарда.