Собственикът на най-големият онлайн търговец в Румъния - eMAG, който развива дейност и в региона, включително и в България, ще добави към портфолиото си производител на велосипеди.

Юлиян Станчу е придобил всички акции на фирмата Atelierele Pegas чрез дружеството Network One Distribution (NOD). Това са потвърдили основателят на производителя Андрей Ботеску и останалите четирима акционери, пише Romania Insider.

Според информацията NOD е изплатила 433 033 румънски леи или 89 000 евро за акциите. Фирмата е акционер в Atelierele Pegas от 2015 година, когато придобива 51,67% от Ботеску.

eMAG пуска финансови услуги за клиентите си

Румънската eMAG навлиза в сегмента на финансовите услуги

Компанията работи в партньорство с румънска банка и две ИТ фирми

Производителят на велосипеди е основан в началото на 70-те години, като първоначално те се произвеждат в завода за оръжия March 6. Към днешна дата фирмата произвежда по 30 000 велосипеда месечно.

Оборотът на Atelierele Pegas през 2019 година достига 10,7 милиона леи или над 2 милиона евро от 12,64 милиона леи в сравнение с година по-рано. През последните години компанията е била изправена пред финансови затруднения в резултат на натрупани дългове.

eMAG се изтегля от Полша, за да насочи повече усилия към Унгария

eMAG се изтегля от пазар в Източна Европа, за да насочи повече усилия към друг в региона

Компанията готви и навлизане в други страни