Платформата за онлайн търговия eMAG, която е част от южноафриканската група Naspers, се изтегля от един пазар в Централна и Източна Европа, за да се съсредоточи върху бизнеса си на друг такъв в региона.

Най-големият румънски онлайн търговец се оттегля от дейността си в Полша, като ще прехвърли опарециите си там на местния си конкурент Morele, съобщава Romania Insider.

От друга страна eMAG ще насочи повече усилия към унгарския пазар, където е в процес на обединение с бившия си конкурент Extreme Digital. След приключване на сделката от компанията планират да навлязат и в още държави в региона.

Според румънските медии бизнесът на платформата в Полша не е успял на оправдае очакванията и компанията отчита загуби там. Също така компанията не успя да добие такава популярност там, както в други страни в региона, а конкуренцията на полския пазар също е сериозна.

Румънският търговец навлезе в Полша преди 4 години, като придоби интернет магазина Agito, който беше част от групата на Naspers от 2012 година.

Сега партньортвото на eMAG с Morele предвижда полската група да поеме контрол над активността на платформата в страната, както и работата с клиентите ѝ от Румъния, които продават на полския пазар.