Virgin Atlantic, британската трансатлантическа авиокомпания, води преговори с Deutsch Bank и други институции за набирането на £750 млн., с които да успее да оцелее от коронакризата, която потоип търсенето.

Германската банка е сред група от десетина институции, основно компании за дялови инвестиции, с които авиокомпанията на милиардера Ричард Брансън. Не е ясно дали нужната сума включва заема, който британското правителство може да предложи, пише The Wall Street Journal.

Тази седмица Virgin Group съобщи, че планира да продаде до 12% от Virgin Galactic Holdings - компанията за космически туризъм на милиардера, за да подкрепи останалите си бизнеси.

Милиардерът Ричард Брансън продава дял от Virgin Galactic, за да финансира авиокомпанията си

Милиардерът Ричард Брансън продава дял от Virgin Galactic, за да финансира авиокомпанията си

Той е критикуван за това, че търси финансова помощ от данъкоплатците

Virgin Australia, частично притежавана от Virgin, подаде документи за защита от кредиторите миналия месец, след като не успя да си осигури правителствена помощ.

За Virgin Atlantic става все по-трудно да изчисли от колко пари ще има нужда, след като британското правителство съобщи, че ще въведе 14-дневна карантина за всеки, който иска да влезе в страната. Това ще спре много хора да пътуват до Острова, което пък ще направи възстановяването още по-трудно.

Индустрията страда изключително тежко от вируса, тръгнал от Китай, заради забраните за пътуване, които много държави наложиха.

Авиокомпанията на Брансън води преговори за различни видове финансиране, включително дялова инвестиция, конвертируеми облигации и друг тип дълг. Сред останалите компании, с които се водят преговори, са Cerberus Capital Management, Apollo Global Managemet, Greybull Capital и други.