Amazon ще наеме 100 000 работници за склад и доставки в Съединените щати, за да се справят с нарастването на онлайн поръчките, тъй като много потребители са се обърнали към този вид пазаруване, по време на епидемията от коронавирус.

За да привлече нови служители, Amazon заяви, че ще добави $2 към минималните си $15 на час към заплатите на работниците в САЩ до април. Очаква се допълнителното заплащане за служители, които работят почасово в Северна Америка и Европа да струва повече от 350 милиона долара, каза Amazon.

Подобно на Amazon, американските вериги супермаркети Albertsons, Kroger и Raley търсят нови работници за онлайн поръчки. Те се обръщат към хората в ресторантите, туристическите и развлекателните фирми, останали без работа, заради пандемията.

Amazon ще купи нова централа за $1,15 милиарда

Amazon ще купи нова централа за $1,15 милиарда

Тя е бившият център на Lord & Taylor в Манхатън

"Искаме тези хора да знаят, че ги приветстваме в нашите екипи, докато нещата се върнат към нормалното си състояние и техният предишен работодател не успее да ги върне", каза Amazon в публикация.

Логистичната компания United Parcel Service Inc. заяви, че доставките и за превоз на товари все още продължават, въпреки нарастващите правителствени ограничения за търговски дейности.

Amazon отваря първия си голям хранителен магазин без касиери

Amazon отваря първия си голям хранителен магазин без касиери

Все пак щандовете ще бъдат зареждани от хора

Коронавирусът, довел до повече от 7 100 смъртни случаи в световен мащаб и предизвика масова забрана за социални контакти, също доведе до изчерпване на стоки в Amazon и някои доставки отнемат повече време от обикновено.