В град Белослав, който се намира в близост до Варна, предстои да бъде изграден завод за 40 милиона евро или около 78 милиона лева. Това потвърждава кметът на морския град Иван Портних, като не посочва с каква дейност ще бъде заводът и колко работни места ще бъдат отворени там.

По неговите думи общината работи активно за привличането на инвеститори най-вече за изграждането на логистични паркове и индустриални зони в региона.

"Включени са и съседните на Варна градове от областта - Аксаково, Девня, Белослав. Гледаме да използваме максимално наличните ресурси - пристанища, жп и пътна инфраструктура", посочва той, цитиран от "24 часа".

Кметът посочва още, че освен новия завод в Белослав се водят преговори с 4 компании за изграждането на индустриални зони с площ от 1800 до 5000 декара около Варна.

Портних посочва, че общината цели да подобри условията за правене на бизнес в региона, като усилията са насочени към няколко сектора.

"Извели сме няколко приоритета като морска община - туризъм, морска индустрия, добра основа за развитие в ИТ и аутсорсинг сектора", обяснява той.

"Варна бе избрана за един от 30-те дигитални хъба на Европейската комисия за Югоизточна Европа", допълва още кметът.