Петролът продължава да поевтинява в сряда сутринта след спада на цените по време на вчерашната търговия.

Инвеститорите оценяват прогнозите за глобалното търсене на горива на фона на несигурността относно състоянието на световната икономика, коментира MarketWatch.

Цената на априлските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време спадна с $0,53 - до $82,51 за барел. В хода на търговията във вторник тези договори поевтиняха с $1,02 (1,2%) до $83,05 за барел.

В същото време цената на априлските фючърси за американския еталон WTI при в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се понижава с $0,53 - до $75,83 за барел. Според резултатите от вчерашната борсова сесия стойността на тези контракти намаля с $0,19 (0,3%) и завърши търговията на ниво $76,36 за барел.

Вниманието на пазара е насочено към публикуването на протокола от заседанието на Федералния резерв на САЩ по-късно в сряда, отбелязва Bloomberg.

Очакванията за "по-ястребова" позиция на членовете на регулатора по отношение на паричната политика продължават да нарастват, което оказва силен натиск върху петролния пазар, отбелязва Уорън Патерсън, ръководител на стоковата стратегия в ING Groep NV в Сингапур.