Данните за производството в САЩ показват, че производителите западната централна част на страната продължават да изпитват сериозни затруднения, предаде Reuters. Все пак те са получили повече поръчки, което е довело до ръст на отработените часове от служителите им, а прогнозата за капиталовите разходи през следващото полугодие нарасна леко.

Същевременно анализът на бизнес средата, извършван от Федералния резерв на Филаделфия, отчете спад от 35,8 през ноември до 35,2 пункта, въпреки че шестмесечният индекс на капиталовите разходи се покачи от 19,4 до 27,6 пункта през ноември.

Спирането на производството на Boeing 737 MAX: Още една черна прогноза

Спирането на производството на Boeing 737 MAX: Още една черна прогноза

Ходът ще разклати БВП на първата световна икономика. Поне в началото на 2020 година

Производителите в страната са изправени пред нарастване на цените на едро, измежду останалите си проблеми, включващи продължаващата търговска война между САЩ и Китай. Те обаче не успяват да прехвърлят цените върху крайните потребители, посочва изданието.

Данните на Федералния резерв на Филаделфия са в унисон с анализите на техните колеги от Ню Йорк, където бизнес индексът също остава нисък за седми пореден месец. "Тези изследвания показват малко знаци за нарастването на бизнес доверието, което се надявахме да видим след последното развитие в сферата на търговската политика и здравината на пазара за рискови активи, но дават индикации и за по-бавен темп на забавяне", коментира икономистът от JPMorgan Джеси Едгъртън.

Световната автоиндустрия изпраща ужасна година. Какво означава това за производството?

Световната автоиндустрия изпраща ужасна година. Какво означава това за производството?

Има малка вероятност активността и продажбите на коли да се възстановят през 2020-а

Същевременно броят на американците, които са подали молба за обезщетения за безработица, спадна от двуседмичния си връх, отчетен през миналата седмица. Според някои това е индикатор за продължаващо подобряване на пазара на труда.

Подадените за пръв път молби за безработица на федерално равнище са спаднали с 18 хил. до 234 хил. (сезонно коригирани данни) през седмицата, приключваща на 14 декември, посочват от министерството на труда. Това обаче не компенсира загубата през предходната седмица, когато техният брой се понижи с 49 хил. души до 252 хил. Това беше най-високата стойност от септември 2017 г.