Венецуела потъва във все по-дълбока криза, като сега още един проблем назрява пред най-закъсалата икономика в света. Резервите на страната са на най-ниското ниво от около от 20 години насам на фона на политическите вълнения в държавата.

Чуждестранните резерви - средствата, предназначени да издържат икономиката в трудни времена, са паднали под нивото от 10 милиарда долара за първи път от 1995 г. насам. Това сочат данни на централната банка, цитирани от CNN Money.

Повечето запаси на страната дори не са в пари кеш. Резервите се съхраняват предимно в кюлчета злато, чиято цена постоянно варира, тъй като стойностите на ценния метал се променят на световните пазари.

Какво може да се купи с минималната заплата във Венецуела?

Какво може да се купи с минималната заплата във Венецуела?

Преглед на разходите за живот в страната

Венецуела, която има повече петрол от която и да е друга държава в света, някога е била най-богатата страна в Латинска Америка, сега е на ръба на фалит.

В същото време плащанията по дълга на страната си остават. Венецуела дължи почти 5 милиарда долара за останалата част на тази година.

Способността на страната да изплаща дълга си "изглежда все по-крехка", коментира Едуард Глосоп, икономист от Латинска Америка в изследователската фирма Capital Economics.

Страховете дори се въртят около това, че тази година държавата може съвсем да рухне.