Подчертавайки важността на финансовото образование и осведоменост, авторът на "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки изрази загриженост относно настоящата финансова система и обществените структури в САЩ във видеоклип в YouTube, озаглавен "Робърт Кийосаки разкрива системата, която ви държи бедни и падането на САЩ", пише Yahoo Finance

Във видеото интервюиращият Роб Мур попита Кийосаки: "Нагласена ли е паричната система?" Кийосаки отговори: "Искаш да ме навлечеш в беда, нали."

И в последствие добави: "В момента сме в края на една империя. Това е краят, всички империи винаги имат своя край."

Кийосаки представи исторически примери в подкрепа на своята гледна точка, като спомена Римската и Гръцката империя и отбеляза, че най-ранните китайски цивилизации са били първите, които са използвали хартиени пари. Кийосаки завършва с твърдението, че това, което се случва в момента, е подобно на края на Американската империя, което предполага, че този период е изпълнен с опасности.

Той обсъди и промяната през 1964 г., когато САЩ премина от обезпечена валута към фиатна валута, което Кийосаки свързва с падането на империите.

Робърт Кийосаки ни съветва да инвестираме в сребро

Авторът на "Богат татко, беден татко": Това е най-добрата инвестиционна възможност, която всеки може да си позволи

Това е втората най-използвана стока след петрола

Кийосаки изрази загриженост относно неравенството в богатството и потенциалните последици от него.

Той поддържаше балансиран подход през цялото видео, избягвайки сензационизма и тревожната реторика. Вместо това Кийосаки помоли зрителите да обмислят предстоящите икономически предизвикателства и стратегии за защита на финансовото си бъдеще.

Кийосаки засегна ролята на дълга в създаването на богатство, противопоставяйки гледните точки на обикновените хора с тези на инвеститорите в недвижими имоти като него и бившия президент Доналд Тръмп. Той посочи как натрупването на дълг е улеснило натрупването на богатство за едни, докато други, придържайки се към традиционните финансови съвети, се оказват във финансово затруднение.

Робърт Кийосаки: Цената на златото ще нарасне почти двойно

Робърт Кийосаки: Цената на златото ще нарасне почти двойно

Известният автор очаква биткойн да поскъпне до $75 хиляди

Обръщайки внимание на глобалните проблеми, Кийосаки разсъждава върху геополитическото напрежение и промените в глобалния икономически пейзаж, включително възхода на Китай и потенциалните последици от загубата на статута на САЩ на доминираща икономическа сила.

Видеото включва също анекдоти и мнения на Кийосаки по теми, вариращи от спорт до политика. В него той подчерта колко е важно да се разбере променящата се природа на парите и да се инвестира в активи като злато и сребро, вместо да се разчита единствено на фиатна валута.