Световната банка обеща $12 млрд. помощ за развиващите се страни, които се борят с разпространението на коронавируса, предава BBC. Пакетът включва евтини заеми, грантове и техническа помощ.

Помощта трябва да помогне на страните да засилят здравните мерки в отговор на епидемията, както и за съвместни действия с публичния сектор, които да ограничат икономическия ефект.

Организацията ще сложи приоритет на най-бедните и най-рискови страни.

Властите по света потвърдиха вече над 92 хил. случая на заразени, като над 80 хил. са в Китай. Над 3 хил. са смъртните случаи по света, като основната част от тях са от Китай.

Случаите на нови заразени в Поднебесната империя намаляват заради драконовските мерки за карантина. В сряда страната отчете нови 38 смъртни случаи, но спад в заразените за трети пореден ден.

Най-тежко пострадалата страна, освен Китай, е Южна Корея, която отчете вчера 516 нови случая, до общо 5,3 хил. 33 са загиналите.

Междувременно щатският индекс Dow Jones спадна с 800 пункта във вторник, изтривайки натрупаното в понеделник. Спадът дойде въпреки изненадващото намаление на ливхите от страна на Фед с 50 базисни пункта.

Бил Гейтс: Коронавирусът може да се окаже патогенът на века

Бил Гейтс: Коронавирусът може да се окаже патогенът на века

Милиардерът призовава богатите страни да помагат на бедните за овладяването на епидемията