Цените на петрола в сряда възобновиха понижението си след краткосрочния подем в хода н а вчерашната търговия, който прекъсна четиридневното спадане на пазара.

Стойността августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures днес сутринта е $61,52 за барел - с $0,45 под нивото то закриването на сесията във вторник. В хода на вчерашната търговия цената на тези контракти достигна $61,97 за барел, покачвайки се с $0,69 (1,13%).

Фючърсите за юли на американския еталон WTI на нюйоркската стокова борса в същото време поевтиняват с $0,34 - до $53,14 за барел. Ден преди това цената им се покачи с $0,23, завършвайки сесията на ниво $53,48 за барел.

След като цените на суровината съществено се понижиха в последните няколко дни, във вторник явно трейдърите решиха да купят евтин петрол суровина, отбелязват наблюдателите.

Подкрепа за пазара даде също така подема на фондовите индекси, който бе обусловен от очакването за понижаване на основната лихва от страна на Федералния резерв на САЩ, пише MarketWatch.

Цената на суровината възобнови понижаването си в сряда и на фона на данните на Американския институт по петрола, които сочат увеличаване на запасите през миналата седмица с 3,55 млн. барела.

Brent загуби от стойността си над 11% през май, а WTI - повече от 16% заради опасенията за намаляване на търсенето на петрол във връзка с отслабването на глобалния икономически растеж на фона на ескалацията на търговските конфликти.