Пазарната капитализация на Биткон се повиши до над $1 трилио. Това е общата стойност на всички токени на на криптовалутата в обращение, показват данните на CoinMarketCap.

На този фон Биткойн проби нивото от $51 000. Това представяне продължава ралито, което започна през януари миналата година. Само в рамките на тази година Bitcoin е поскъпнал с над 21%.

Сериозно нагоре: Биткойн достигна най-високата си стойност от 2021 година

Сериозно нагоре: Биткойн достигна най-високата си стойност от 2021 година

Ще продължи ли да расте цената на най-голямата криптовалута?

Както Money.bg писа, още в началото на тази седмица стойността на токена надхвърли $50 000. Нещо повече, цената му в един момент достигна най-високото си ниво от над две години насам. Всъщност, стойността на водещата криптовалута се повиши с 4% до $50 168,36, по данни на Coin Metrics. По-рано през деня на 12 фивруари обаче тя достигна до $50 334,00 - най-високото й ниво от декември 2021 година.

Припомняме, че през 2023 година криптовалутата се покачи с повече от 150% благодарение на очакванията за одобрение на борсово търгувани фондове (ETF), свързани с нея, от Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ.

Последният етап от ралито изглежда се подхранва отчасти и от голямото търсене на ETF-и, които регистрираха нетен приток от $1,1 милиарда миналата седмица.

Миньорите все по-често продават своите токени

Миньорите на Биткойн все по-масово и все по-бързо конвертират своите дигитални притежания в пари в брой. Това води до значително изчерпване на резервите до нива, невиждани от години, показаха последните данни от CryptoQuant в началото на февруари. Те подчертават значително увеличение на активността на продажбите на копачи на Биткойн през последните седмици, като това сеу отразява неблагоприятно на техните резерви.

Само за няколко дни над 14 000 BTC, еквивалентни на приблизително $600 милиона, са напуснали резерва, отбелязвайки най-ниската си точка от юли 2021 година.

Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Нуждата от "пари в брой" очевидно расте