Оказва се, че биткойнът е най-популярният актив за повтаряща се покупка през 2022 година. Криптовалутата надминава дори водещи компании като Apple и Tesla, стана ясно по време на финансова конференция за биткойна в Маями, САЩ.

Главният продуктов директор на Robinhood Апарна Ченапрагада посочи, че криптовалутата е най-изкупуваният актив на инвестиционната платформа на компанията.

"Биткойнът е актив номер едно за повтаряща се покупка във всички класове активи. Да, изпреварва Tesla, изпреварва и Apple и това е наистина ясен знак, че все повече хора влизат в големия свят на криптовалутите", коментира Ченапрагада.

Етерът поскъпва. Ще изпревари ли биткойна?

Етерът поскъпва. Ще изпревари ли биткойна?

Цената на криптовалутата се повиши с цели 16%

И наистина, водещият дигитален актив регистрира повече повтарящи се покупки, отколкото гиганти като Apple. Впечатление прави и още една криттовалута -  етерът, която е третата най-популярна за повтаряща се покупка.

Друга криптовалута, която влиза в топ 10 е Dogecoin, която претърпя кратък скок от над 30% по-рано тази седмица след новината, че дългогодишният й поддръжник и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е закупил 9,2% дял в Twitter.

По последни данни, за период от една година, собствениците на криптовалути в света са се удвоили.

Илон Мъск получи място в борда на директорите на Twitter

Илон Мъск получи място в борда на директорите на Twitter

След като стана най-големият акционер на социалната мрежа