Милиардерът Илон Мъск получи място в борда на директорите на Twitter, след като преди това стана най-големият акционер на социалната мрежа, предават световните медии. Припомняме, че Мъск придоби 9,2% дял в компанията.

"Чрез разговори с Илон през последните седмици ни стана ясно, че той ще донесе голяма стойност на нашия борд", заяви главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал.

Акциите на Twitter скочиха след новината, че Мъск се е сдобил с близо 10% дял от компанията

Акциите на Twitter скочиха след новината, че Мъск се е сдобил с близо 10% дял от компанията

Те се повишиха с 25% и стигнаха 49,30 долара

Бившият шеф на компанията Джак Дорси похвали този ход, като коментира, че Илон Мъск "се грижи наистина много за нашия свят и за ролята на Twitter в него".

Мандатът на създателя на Tesla ще изтече през 2024 година. Според правилата на компанията, през това време Илон Мъск не може да бъде действителен собственик на повече от 14,9% от обикновените акции на социалната мрежа.

В началото на седмицата акциите на Twitter скочиха с 25% в пред пазарната търговия в понеделник, след като собственикът Мъск разкри, че е се е сдобил с голям дял в компанията.

Тогава стана ясно, че милиардерът е закупил 73 486 938 акции на Twitter или 9,2% дял в компанията. Стойността на холдинга е около $2,9 милиарда.