Доларът отново расте спрямо световните валути в четвъртък, след като икономическите данни засилиха оптимизма за американската икономика. Но понижението на доходността на US облигациите ограничи неговия подем.

По време на търговията в сряда американската валута се понижи с 0,1 процента, слизайки от 7-седмичния си пик, на фона на слуховете, че шеф на Федералния резерв може да стане човек с по-малко твърда политика, отколкото се очаква.

"Зелените пари" възстановяват днес загубите, след като данните показаха максимално за 12 години ускоряване на активността в сектора на услугите. А откритие нови работни места в частния сектор са нараснали по-силно от очакваното, отбелязва Reuters.

Днес сутринта еврото поевтинява спрямо долара до курс $1,1751 от нивото $1,1759 при закриване на вчерашната търговия.

Към японската валута доларът поскъпва до 112,82 йени от нивото 112,76 йени в края на сесията в сряда.

Сутринта за едно евро дават 132,57 йени в сравнение със 132,6 йени ден по-рано.

Инвеститорите очакват в четвъртък публикуването на протокола от септемврийското заседание на Европейската централна банка. На него регулаторът допусна, че през октомври може да обяви плана за постепенно свиване на свръхмеката си паричнокредитна политика. Но подчертавайки, че не възнамерява скоро да се откаже напълно от стимулиращите си мерки.