Fitch Ratings намали дългосрочния кредитен рейтинг на Deutsche Bank AG с едно ниво, предава Reuters. Четвъртата най-голяма банка по активи в Европа все още се бори с поредната си стратегическа цялостна промяна.

Рейтингът на германската финансова институция бе намален на BBB+ от A-, със стабилна перспектива. Причината за намаляването на рейтинга е, че Fitch не очакват Deutsche Bank AG скоро да постигне целта си за печалба.

"Не очакваме приходите да покажат знаци за възстановяване през тази година, а разходите по реструктурирането още повече ще вредят", пишат анализатори от Fitch. През март S&P Global Inc. също понижи рейтинга на банката до BBB+, посочвайки промени в местното законодателство, което цели да защити старшите кредитори. Оценката на Moody"s Investor Services от май 2016 г. е Baa2.

Deutsche Bank записа най-слабото си представяне за предходното тримесечие от три и половина години насам и предупреди, че приходите може да намалеят още до края на годината. Акциите й записаха спад от 6.7 процента през годината и превърнаха банката във втората най-лоша за инвеститорите в индекса Stoxx 600, в който има 46 финансови институции.