Най-популярната криптовалута в свет - Биткойн, ще се превърне в актив за $900 милиарда. На този фон общият криптопазар ще нарасне с цели $1 трилион. Всичко това ще стане реалност ако бъдат одобрени заявленията за спот Биткойн борсово търгувани фондове - ETF, показват данни от аналитичната фирма CryptoQuant, цитирани от CoinDesk.

Биткойн може да стане наистина много висок актив, благодарение на финансови институции, осигуряващи крипто достъп на клиентите си чрез спот ETF-и, коментират експертите в доклада.

Няколко големи финансови институции вече подадоха заявления за пускането на спот Биткойн ETF в САЩ, като одобрения се очакват най-късно до до март 2024 година.

Доминацията на Биткойн е на невиждани от две години нива

Доминацията на Биткойн е на невиждани от две години нива

Криптопазарът днес е на стойност от $1,1 трилиона

Според изчисленията, ако заявления за листване на Биткойн ETF-и вкарат дори само 1% от своите активи под управление в два от големите фондове, близо $155 милиарда ще се влеят в Биткойн пазара. Това представлява почти една трета от настоящата пазарна капитализация натози пазар. Така хипотетично цената на Биткойн ще достигне между $50 000 и $73 000.

Пазарната капитализация на криптопазара в оммента е около $1,13 трилиона. Биткойн е отговорен за около 50% от нея.

Binance - най-голямата крипто компания в света, която се разпада

Binance - най-голямата крипто компания в света, която се разпада

"Империята се разклаща"?