Доларът в началото на търговията в петък поевтинява по отношение на повечето основни световни валути. Вниманието на пазарните участници отново е насочено към търговските конфликти между двете най-големи икономики в света.

Американската валута днес сутринта се търгува към йената близо до триседмичен минимум в очакване да излязат данните за трудовия пазар в САЩ , като прогнозите са за забавяне на ръста на новите работни места и усилване опасенията за състоянието на икономиката.

Доларът продължава да се понижава и по отношение на еврото и паунда, след като Bloomberg информира, че китайските власти се съмняват във възможността да се сключи пълноценно дългосрочно търговско споразумение със САЩ при президент Донлад Тръмп.

Доларът губи днес сутринта от стойността си спрямо японската валута 0,05% до 107,97 йени.

Общата валута расте по отношение на американската с 0,08% - до $1,1161 за едно евро от $1,1152 за евро в края на търговията в четвъртък.

Фунтът стерлинг прибавя към цената си 0,15% до $1,2958 за паунд на фона на оптимизма по отношение предстоящите през декември парламентарни избори във Великобритания. Но към общата валута поевтинява с 0,05% до 86,14 пенса за едно евро.

На офшорния пазар китайският юан се търгува без забележима динамика на ниво 7,0460 юана за долар и може да завърши третата седмица с подем.