Изпълнителният директор на Twitter и съучредител на Square Джак Дорси заяви, че според него ситуацията във връзка с инфлацията в САЩ и света скоро ще се влоши, предава CNBC.

"Хиперинфлацията ще промени всичко. Скоро това ще стане в САЩ, а и по цял свят. То вече се случва," написа дорси в Twitter.

Той отбелязва, че инфлацията на потребителските цени отвъд океана се доближава до 30-годишен връх, а заедно с това растат и опасенията, че "проблемът може да се окаже много по-лош, отколкото са очаквали официалните лица".

Ръководителят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл от своя страна наскоро коментира, че инфлационният натиск "вероятно ще продължи по-дълго от очакваното и може да се запази и през следващата година". В същото време ръководителят на централната банка очаква, че в близко бъдеще Фед ще започне да се отказва от извънредните мерки за подкрепа на икономиката, които провокираха ръста на инфлацията.

Twitter ще продаде рекламната си платформа Mopub в сделка за над $1 милиард

Twitter ще продаде рекламната си платформа Mopub в сделка за над $1 милиард

MoPub генерира около 188 милиона долара годишни приходи за Twitter миналата година

Освен че управлява платформата Twitter, която има 206 милиона активни потребители дневно, Дорси е пламенен поддръжник на биткойна. Платформата Square обмисля възможността в близко време да започне добив на криптовалути. Square също така притежава биткойни и улеснява търговията с тях.

Преди седмица инвеститорът милиардер Пол Тюдор Джоунс, говорейки за бързо растящата инфлация, коментира, че притежава биткойни и ги смята за добра "застраховка" срщу инфлация.

"Очевидно е, че има място за криптовалутите. Ясно е, че в момента те печелят състезанието със златото ", заяви Джоунс.