В неделя криптовалутата етер надхвърли психологическия праг от хиляда долара, след което продължи поскъпването си и към настоящия момент тя се търгува при цена от 1078 долара за етер. Подобен ценови растеж се наблюдава за пръв път от декември 2018 г., припомнят от Zero Hedge.

Така след като в самия край на миналата година съотношението между цените на биткойн и етер се изстреля до 1:44, през последните два дни то скоростно се понижава и вече достигна малко под 1:32.

Това се случи въпреки поскъпването и на биткойн, който нарасна до почти 35 хил. долара за койн в неделя, преди да се понижи до 32,4 хил. долара днес. Подобна динамика всъщност беше предвидена от някои от големите инвеститори в криптовалутата като трейдъра с ник "i.am.nomad", който посочи: "Разпродажба на биткойн ще върне цялото това нещо обратно в руслото му."

$13 милиона: Първи американски футболист започна да получава част от заплатата си в биткойн?

$13 милиона: Първи американски футболист започна да получава част от заплатата си в биткойн?

Само че технически трябва да имаме едно наум

Все пак причината за ралито на биткойн беше възприемането му от още големи институции, които се включиха на борсата Coinbase, където криптовалутата се търгуваше при по-висока цена през последните няколко дни в сравнение с други тържища. "Това означава, че агресивните купувачи на Coinbase са придобивали все повече от криптовалутата през изминалите няколко дни, въпреки ценовата премия", посочват от Zero Hedge.

Именно заради институционалното търсене в света на биткойн все по-често се чуват прогнози не само над 40 хил. долара за койн, но и в рамките на шестцифрени числа.