Голямата борба на пазара на смартфони винаги е била Android срещу iOS устройства. През миналия месец Apple представи новия си модел iPhone 7. Най-сериозният й конкурент - Samsung, по-рано през годините привлече вниманието на потребителите с Galaxy S7, но след това разочарова феновете си с дефектния Note 7.

Независимо, че Apple все още държи преднина пред Android смартфоните по продажби, има поне няколко причини човек да избере вторите. Business Insider посочва в своя публикация кои са те:

1. Има разнообразие от модели на различни цени

Единствено от екипа на Apple зависи как точно ще изглежда новия iPhone, какви нови функции ще има, като по този начин създава една затворена екосистема.

От друга страна на пазара на Android има редица компании, които се борят за един и същи пазар. Това означава, че потребителите имат огромен избор от телефони в различни ценови класове. Те позволяват клиентите да получат функционални устройства на по-изгодна цена.

2. Обикновено иновациите тръгват от тях

iPhone 7 е първият водоустойчив модел на Applе, а новият iPhone 8 трябва да дойде с нов по-ярък OLED дисплей.

Android телефоните имат тези функции и други от години. Наистина, трудно е да се намери целият набор от опции на едно устройство, но ако човек търси нещо по-нестандартно в това отношение, е по-вероятно да го намери при тези смартфони.

3. Можете да персонализирате телефона си

Ако ви е писнало да гледате все същия набор мобилни приложения на дисплея на своя iPhone, тогава си купете Android. При iOS устройствата не можете да правите особено много промени на основния екран, но при Android телефоните можете. При тях можете да променяте всичко, което не ви харесва, за разлика от iPhone.

4. Получавате актуализациите по-бързо

Наистина, при iOS телефоните актуализациите на мобилните приложения "пристигат" със закъснение. Изключение обаче правят мобилните игри. 

5. Продуктите на Google

Каквото и да си говорим Apple е предимно хардуерна компания, докато Google е софтуерна. Продуктите на втората, като Gmail, Google Maps, Google Now и Google Assistant все още са много по-ефективни от техните аналози на iOS.