В началото на този месец от Google казаха сбогом на своята стара линия смартфони Nexus и сложиха началото на нов бранд - Pixel. Някои твърдят, че първия модел от марката е не просто поредният Android телефон, а най-добрият досега.

От Business Insider посочват в своя публикация, че той може да се похвали с редица предимства, с които конкурентите му не разполагат. Ето кои са те:

1. Pixel разполага с Google Assistant

Моделът работи с дигиталния асистент на Google и засега е единственият, в който е интегриран софтуерът. А много хора твърдят, че Google Assistant е на светлинни години пред Siri на Apple.

2. Всички актуализации на Android се получават на момента

Потребителите на Samsung, както и на другите марки Android смартфони, трябва да чакат понякога доста дълго, за да се сдобият с последната версия на операционната система. Това е така, защото преди това производителите трябва да я модифицират и да добавят допълнителен собствен софутер.

С Pixel обаче това е различно, като тези устройства ще получават актуализираните версии веднага щом бъдат пуснати.

Какво да очакваме от новия смартфон на Google - Pixel?

Сбогом, Google Nexus! Здравей, Google Pixel!

Устройството идва с нови функции и цена, висока почти колкото тази на iPhone 7

3. Google осигурява поддръжка 24/7

Pixel е снабден с приложение, което позволява на клиентите да работят 24 часа в денонощието със специалисти по поддръжката. Програмата позволява на експертите да виждат екрана на телефона и така да могат да насочат собственика какво да прави. 

4. Телефонът позволява лесно прехвърляне на информация от iPhone

Моделът има специален адаптер, който позволява много лесно да се прехвърля всякаква информация от iPhone или от друг Android телефон.

5. Pixel съхранява онлайн и неограничено всички снимки

"Умният" телефон съхранява всички снимки и видеа неограничено на онлайн платформата Google Photos, така че потребителите няма защо да се притесняват, че могат да ги загубят.

6. И още нещо за модифицирането на операционната система 

Както вече беше споменато, повечето производители на Android смартфони променят операционната система. Това често може да причини проблеми и голямо забавяне на актуализациите. Pixel работи с чистата версия на Android.

Новият Pixel от Google изстреля акциите на Alphabet към рекорден връх

Новият Pixel от Google изстреля акциите на Alphabet към рекорден връх

Ценните книжа на компанията пожънаха успех