Apple Inc. работи по нов iPad Pro с безжично зареждане и по първия редизайн на iPad mini от шест години насам, пише Bloomberg, цитирайки свои източници. Компанията от Купертино се опитва да задържи инерцията, създадена по време на пандемията, през която работата от вкъщи повиши продажбите на таблети.

Новият iPad Pro се очаква да бъде представен през 2022 г., а iPad mini ще излезе на пазара още по-късно през тази година. Pro моделът вече ще има стъклен, а не алуминиев гръб, което ще позволи безжично зареждане. iPad mini ще бъде с по-тънки рамки около дисплея — а в Apple обсъждат и премахването на home бутона.

През последната година iPad се превърна в още по-важна част от портфолиото на Apple, след като хората по света започнаха да търсят нови начини да работят, учат и да се забавляват вкъщи. Компанията отчете 43% повече продажби на таблети през второто полугодие на 2020 г., спрямо година по-рано. Ръстът продължи и през първите три месеца на 2021 г., когато iPad генерира $7,8 млрд. приходи — 79% ръст спрямо същия период на миналата година.

Заедно с безжичното зареждане на iPad Pro, Apple може би ще включи и възможност таблетът да зарежда безжично други устройства, например iPhone.

Агенцията съобщава още, че Apple работи и по по-тънка версия на базовия iPad, който е насочен към студенти. Очаква се той да бъде представен по-късно тази година заедно с iPad mini.

Междувременно стана ясно, че Apple ще върне служителите си в офиса през септември. Те ще трябва да работят от бюрата си поне три дни в седмицата, пише в съобщение на главния изпълнителен директор Тим Кук до тях.

Първите 5G iPhone модели донесоха рекордни приходи на Apple в началото на 2021-а

Първите 5G iPhone модели донесоха рекордни приходи на Apple в началото на 2021-а

Продажбите на новите iPad и MacBook растат със 70 на сто