Технологичният гигант Apple обединява сили с германския производител на лещи и оптика Carl Zeiss, за да мери сили с Google в една много важна сфера.

Новото партньорство вероятно се основава на разработването на очила за разширена реалност, твърди технологичният блогър Робърт Скубъл, цитиран от Business Insider.

В социалните мрежи блогърът заяви, че служител на германската фирма е потвърдил слуховете за съвместната работа с Apple по разработването на очила за обогатена реалност.

Технологичният блогър се слави със смесена репутация, що се отнася до бъдещите продукти на Apple, но американската компания силно се вълнува от възможностите на добавената реалност, което самият изпълнителен директор Тим Кук коментира през миналия септември.

Устройството може да бъде представено от Apple още през тази година, посочва още Скубъл.

Ако технологичният блогър се окаже прав и Apple планира да пусне собствени очила, то все още не е ясно как те ще бъдат разположени спрямо конкурентните продукти.

Google оцени своето устройство на около 1 000 паунда, докато Snapchat в момента продава "очила" си в САЩ за около 100 паунда.