Американската ИТ корпорация Apple спря да продава на своя уебсайт слушалки и безжични високоговорители от други компании, включително тези от Sonos, Bose и Logitech. Причината е, че брандът се готви да пусне подобни собствени аудио продукти, пише Bloomberg след проведено собствено проучване.

Агенцията отбелязва, че Apple отдавна и дълго време е продавала аудио продукти на други компании чрез своя сайт. "Според проверките на Bloomberg в края на миналия месец всички слушалки и високоговорители на Bose, високоговорителите на Logitech Ultimate Ears и най-новият интелигентен високоговорител Sonos изчезнаха от онлайн магазина на Apple", каза агенцията.

Приходите на магазините за приложения на Apple и Google растат с 30%

Приходите на магазините за приложения на Apple и Google растат с 30%

Заради пандемията

Компанията прави тази стъпка на фона на разработването на нови продукти, за да разшири своята аудио стратегия. Според агенцията първите слушалки на Apple могат да бъдат обявени още тази година. Компанията работи и върху умален високоговорител HomePod.

Преди това стана известно, че Apple е патентовала iPhone със самовъзстановяващ се екран.Тази технология може да бъде внедрена в смартфоните на марката от бъдещите поколения устройства с гъвкави дисплеи.

Apple е продала близо 60 милиона от слушалките AirPods

Apple е продала близо 60 милиона от слушалките AirPods

Очаква се продуктът да е от все по-голямо значение за компанията заради намаляващите продажби на iPhone

Дисплеят ще бъде покрит със слой от високоеластичен и вискозен еластомер. Такъв слой ще губи и възвръща формата си, за да защити чувствителните механизми на устройството.