Технологичният гигант Apple планира да пусне iPad Pro с чипа M2 тази есен - между септември и ноември. Това става ясно от бюлетина Power On на журналиста от Bloomberg Марк Гърман. Според информацията Apple ще направи сериозна актуализация за предстоящото поколение iPad Pro, като най-вероятно тя ще включва поддръжка на безжично зареждане MagSafe.

За последно компанията направи значителна актуализация на iPad Pro през 2018 година. Тогава представи дизайн с по-твърди ъгли, дисплей от край до край и USB-C конектор. Тази актуализация се случи около година и половина след пускането на iPad Pro 10.5 през 2017 година. 

Новият чип M2 ще има същата осемядрена процесорна архитектура като предшественика си M1, но ще има по-добра скорост и ефективност, защото ще бъде създаден по 4-нанометрен технологичен процес на TSMC. Той може да има 9-ядрени и 10-ядрени версии на графичните процесори в сравнение със 7-ядрените и 8-ядрените графични процесори в сегашния чип M1.

Apple планира да намали производството на iPhone и AirPods

Apple планира да намали производството на iPhone и AirPods

Заради войната в Украйна

Според очакванията процесорът M2 ще се появи в MacBook Pro 13, Mac mini и 24-инчовия iMac по-късно тази година. Той може да захранва и следващия MacBook Air 13, но това все още са само предположения.

По време на събитието Peek Performance на Apple този март компанията показа най-новия си iPad Air, но не актуализира iPad Pro, както очакваха много технически анализатори. 

Разбира се, от Apple не са потвърдили официално нищо от гореописаното и няма да коментират информацията публично, докато не дойде времето за обявяване на новите продукти. И трябва да кажем, че дори и наистина да работи върху M2 iPad Pro, плановете на компанията могат да се променят до есента.