Технологичният производител Apple готви приятна изненада за своите фенове. Според запознати компанията ще пусне нова линия на своя MacBook Pro четири години след като представи последната му версия, пише Bloomberg.

Очаква се новото устройство да бъде по-тънко от предшествениците си, както и да е въоръжено с мощен графичен процесор, необходим за по-прецизната обработка на графични изображения.

Най-забележителната иновация при лаптопа обаче ще бъде добавянето на втори екран над клавиатурата, който ще замести стандартната лента с функционални бутони.

От Apple планират още да вградят скенер за пръстови отпечатъци, който ще позволява на потребителите да отключват по-лесно лаптопа си, без да е необходимо да въвеждат парола. Освен това теоретично тази функция може да бъде използвана при извършването на електронни разплащания чрез Apple Pay.

Според информацията новият Mac ще работи с нова операционна система, носеща името Sierra. Чрез нея ще може да се ползва гласовият асистент Siri.

Новият iPhone излиза с двойна камера

С какви подобрения идва новият iPhone?

Смартфонът ще заснема по-качествени изображения

Вероятно обаче тази версия на MacBook Plus няма да бъде представен на традиционното събитие на Apple през септември, на което ще дебютира последният модел iPhone.

Въпреки намаляващата тенденция при продажбите на персонални компютри и лаптопи, през миналата година доставките на Mac са нараснали с 6% до обща сума от 25,5 милиона долара.