Миналата година Philips пусна на пазара телевизор с името "The One" ("Единственият"). Идеята на производителя бе да представи модел, който притежава всичко, от което един потребител може да се нуждае — на приемлива цена. За 2021 г. Philips представи подобрения наследник, който също притежава най-важните функции като процесора P5, поддръжка на всички HDR формати, Android операционна система и, разбира се, амбиентното осветление, което е запазена марка на бранда, но в още по-изчистен и красив дизайн.

Какво предлага Philips 8505?

За да бъде "The One", един телевизор трябва да покрие много изисквания — не само качествена картина, но и добър звук, лесна и мощна операционна система и привлекателен дизайн.

Philips 8505 се предлага в няколко размера на екрана — от 43" чак до 70". Моделът разчита на LCD технология с 4K резолюция с опресняване на картината от 50 Hz. Макар трудно да можем да сравним LCD технологията със скъпите OLED телевизори, Philips 8505 се представя на високо ниво — благодарение и на хитри инженерни нововъведения, мощен процесор и софтуер.Най-значимата характеристика на Philips 8505, която го отличава от конкуренцията, е впечатляващият видео процесор P5. Какво прави той? Макар че телевизорът е с резолюция 4K, често видео съдържанието, което гледаме, е с по-ниска резолюция. P5 в реално време обработва картината по няколко начина, за да осигури най-доброто възможно качество.

Снимка 513208

Източник: Philips

Първо, той премахва в реално време несъвършенствата в картината, предизвикани от преноса на данните, като различни артефакти и "шума". След това процесорът добавя "умни пиксели", благодарение на които видео съдържание с по-ниска резолюция се превръща в 4К. Благодарение на P5 цветовете също са по-живи, а контрастът - по-ярък.

Нещо повече: всички сме виждали досадното "насичане" на картината при филмите. Причината е, че те са снимани в 24 кадъра в секунда, докато дисплеите се опресняват повече от два пъти по-бързо - 50 Hz. Благодарение на мощния процесор, при Philips 8505 това не е проблем, тъй като системата анализира видео съдържанието и създава по още един кадър, сливайки два съседни, за да гарантира възможно най-плавна картина дори в най-динамичните екшън филми.

В допълнение, P5 се грижи и за подобряване на цветовете в реално време, предоставяйки и изключително висок контраст и острота на картината.Мощта на видео процесора помага на Philips 8505 да се отличи и по още един забележителен начин от конкуренцията в този клас. Телевизорът е сред много малкото, които поддържа всички HDR формати — HDR10, HDR10 + и Dolby Vision. Това е важно, защото гарантира най-доброто качество на картината за всички видове съдържание — от стрийминг платформи като Netflix и YouTube до физически 4K Blu-Ray носители.

Кино изживяването обаче не е само картина. Philips 8505 има два говорителя с обща мощност от 20W, като поддържа Dolby Atmos. Освен това има няколко интересни възможности. Звукът е контролиран от изкуствения интелект на процесора, което подобрява баса, яснотата на диалога във филмите. Поддържа се и нощен режим.

Philips 8505 поддържа и DTS Play-Fi технологията, която прави свързването на съвместими говорители лесно и безпроблемно, дори и да са в друга стая.

Philips 8505 използва операционната система Android TV

Източник: Philips

Philips 8505 използва операционната система Android TV

За поредна година операционната система, избрана от Philips, е Android TV. Освен че вече е позната на много потребители, тя предоставя и широк достъп до най-популярните приложения като Netflix, Amazon Video, Disney+, а дори и Apple TV+. В необятния магазин за приложения има дори и игри, които може да играете директно на телевизора.Говорейки за кино изживяване, не можем да изпуснем запазената марка на Philips - амбиентното осветление, което се променя спрямо видеото, което гледаме. По ъглите са разположени интелигентни светодиоди, които осветяват пространството около телевизора, създавайки усещане за още по-голям екран и правят филмите още по-вълнуващи.