Представянето на новия Samsung Galaxy S10 е след само няколко дни - на 20 февруари. И благодарение на непрестанните лийкове и липсващите опити на производителите да прекратят изтичането на информация, вече знаем и как ще изглежда и какво ще предлага той.

И освен сигурните данни за основните два модела, ще ви разкажем и за други два, които най-вероятно ще се появят на сцената.

Снимка 407030

Източник: Evan Blass/All About Samsung/WInFuture

Samsung отново ще покаже два модела: S10 и S10 Plus с 6,1- и 6,3-инчови екрани с новия Infinity O AMOLED дисплей, при който няма типичния за последните две години прорез. Резолюцията им ще бъде 3040 х 1440 QHD+, а самите екрани ще са защитени от Gorilla Glass 6.В предната част най-голямата разлика между двата е, че по-големият S10 Plus ще има две селфи камери.

Иначе, моделите ще изглеждат почти идентични с миналогодишния S9, който пък доста приличаше на S8. Samsung ще запази рамките отгоре и отдолу, а между тях ще има 3D екран. Отстрани намираме бутона за Bixby, а в долната част USB-C порт и 3,5 мм аудио жак.

В задната част нещата стават по-интересни: сензорът за пръстови отпечатъци изчезва - той вече ще се намира под дисплея.

Камерите на гърба и на двата модела вече ще са три - две по 12MP и една 16MP за ултрашироки кадри.Очаква се, че новите модели ще бъдат с процесор Snapdragon 855 или Exynos 9820 за определени пазари. S10 ще има 6GB RAM и 128GB вътрешна памет, като освен това ще има и вариант за 8GB RAM и 512GB вътрешна памет. По-големият S10 Plus ще предлага вътрешна памет от 1TB и цели 12GB RAM!

Друга разлика между двата модела ще бъде размерът на батерията: 3 100 mAh за по-малкия и 4 100 mAh за по-големия.

Има слухове, макар и непотвърдени, за възможност да зареждате безжично други устройства с телефоните.

По-достъпният S10e

Samsung готви и по-достъпен S10e, който ще има по-малък екран (5,8 инча и 2280 х 1080 резолюция), който няма да бъде извит отстрани, както и сензор за пръстов отпечатък на гърба.

Освен тези разлики, по-достъпният модел, който трябва да се конкурира с iPhone XR, ще има същият процес и същото количество памет. Вместо три обаче, камерите на гърба ще са две.Най-интересното за него е колко ще струва - за съжаление, все още нямаме информация.

5G и сгъваем телефон?

Има и слухове, че Samsung ще пусне още един модел на S10 с 5G. Детайлите за него обаче са още по-малко. През ноември The Wall Street Jounal първи съобщиха за него, но от тогава не се е появявала друга достоверна информация.Изключително вероятно е Samsung да даде повече информация - дори и дата, на която ще се появи на пазара, за сгъваемия си модел, който показа за първи път през ноември.